Formule 1

Nico Hülkenberg had reële kansen om bij Ferrari te tekenen...: "Je weet nooit wat er werkelijk speelt"

Uitgegeven door Peter Vader • 13 juni 2019 10:23 • Print artikel

Nico Hülkenberg zegt dat hij een "realistische kans" had om zich bij Ferrari aan te sluiten voor de Formule 1-seizoenen na 2014. Maar hij zegt ook dat hij zich niet bewust was hoe dicht hij bij de ondertekening voor het team zat. Toen Felipe Massa de Scuderia verliet, werd de terugkerende Kimi Räikkönen uiteindelijk in plaats van Hülkenberg gekozen. De Duitser werd door zijn successen in junior-raceseries vergeleken met Michael Schumacher, toen hij titel na titel behaalde. Hetzelfde succes was in de Formule 1 niet voor hem weggelegd, hoewel hij op dit moment een van de meest ervaren coureurs is met 165 Grand Prix achter zijn naam sinds de afgelopen Grand Prix van Canada. Helaas wist hij nooit met een podiumplaats af te sluiten.

Nico Hulkenberg F1 Monaco

Je weet nooit...
Met een Ferrari-aangedreven Sauber eindigde het seizoen 2013 voor hem voorspoedig met topzes klasseringen in België, Korea en Brazilië. Deze prestaties leidden tot de gesprekken met Ferrari. "Je weet nooit met deze dingen wat er werkelijk speelt en wat de zaken zijn bij de mensen die de beslissingen nemen, die ze je niet vertellen", zei Hülkenberg. Er waren zeker enkele gesprekken en ik denk dat er een redelijke kans was voor een behoorlijk lange periode, maar toen kwam het uiteindelijk toch niet rond."

Samenwerking Alonso?
Hülkenberg zou bij Ferrari met Fernando Alonso hebben samengewerkt in wat zou blijken het laatste 'rode jaar' van de Spanjaard, nadat verschillende pogingen om te scoren domweg mislukten. Dit leidde naar Alonso’s ongelukkige terugkeer naar McLaren. Gevraagd of Alonso de uitkomst heeft beïnvloed om Räikkönen in te huren, antwoordde Hülkenberg: "Ik zou dat ook graag willen weten."

Verleden tijd
De Duitser bevestigde dat hij de kwestie later met Alonso had besproken, maar het blijft onzeker of hij ooit meer duidelijkheid heeft gekregen. Hij zei: "Met Fernando kun je er nooit helemaal zeker van zijn van wat hij zegt en wat hij eigenlijk bedoelt, weet je? Ik denk dat hij de spelletjes soms wel leuk vindt, dus ik weet niet ècht zeker of hij mijn komst ondersteunde of niet, maar om eerlijk te zijn: het is nu in ieder geval verleden tijd."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS