Formule 1

Nicky Catsburg en Tom Coronel komen tekort in China; Girolami scoort eerste WTCC-pole

Uitgegeven door Johan Vis • 14 oktober 2017 16:47 • Print artikel

Nestor Girolami heeft zijn eerste poleposition behaald in het FIA World Touring Car Championship op het splinternieuwe circuit van Ningbo International Circuit in China. De Polestar Cyan Racing Volvo-coureur versloeg Norbert Michelisz in de strijd om de beste positie op de eerste startrij tijdens de top vijf-shoot-out.

WTCC

Polestar teamgenoot Thed Björk noteerde de eerste tijd in Q1 op een opdrogende baan voor Girolami, Huff, Michelisz en Tarquini. Met de top twaalf naar Q2, sneuvelde in de eerste kwalificatiesessie een aantal grote namen, onder wie Tom Coronel en Mehdi Bennani.

Tarquini was de ster in de cruciale acht minuten durende Q2. De Italiaan noteerde de snelste tijd en ging daardoor automatisch naar de top vijf-shoot-out. Hij werd gevolgd door Girolami, Michelisz, Björk en Huff.

In Q2 misten onder andere Nicky Catsburg, Tom Chilton, Esteban Guerrieri en John Filippi Q3, terwijl Yann Ehrlacher met zijn tiende positie de poleposition behaalde voor de eerste race.

De omstandigheden in de top vijf-shoot-out verbeterde per ronde sterk. Echter in de strijd om poleposition maakte Gabriele Tarquini een kostbare fout door iets te wijd te gaan en op het natte gras te komen. Hierdoor kon de Italiaan niet meer meestrijden om de eerste startrij. Hij start de race vanaf de vijfde positie. Vóór de Honda-coureur finishte Björk op de derde positie gevolgd door Rob Huff.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS