Formule 1

Nicholas Latifi is niet te spreken over de afhandeling van zijn aanrijding: "Hij zat in mijn blinde hoek"

Uitgegeven door Bart • 6 oktober 2022 21:01 • Print artikel

Nicholas Latifi is niet te spreken over de afhandeling van zijn aanrijding met Guanyu Zhou tijdens de Grand Prix van Singapore. De Canadees duwde de Alfa Romeo-coureur in de muur en voor beiden was de race over. De coureur van Williams werd door de stewards bestraft met een gridstraf van vijf plaatsen voor de Japanse Grand Prix van dit weekend. Latifi is het oneens met de gang van zaken.

Nicholas Latifi


Latifi gaf donderdag zijn kant van het verhaal. "Als je alle beelden bekijkt, kwam hij naast me en gaf ik hem niet voldoende ruimte. Wat voor mij het meest frustrerende is, is dat ik niet de kans heb gekregen om mijn verhaal bij de stewards te doen. Normaal bij een aanrijding tussen twee coureurs moet je je altijd melden."

"Ze hebben niet meegenomen dat ik dezelfde lijn reed als iedere ronde daarvoor", legt Latifi uit. "Ik heb in beide spiegels gekeken, dat zie je ook aan mijn hoofdbewegingen. Het probleem was dat hij in mijn blinde hoek zat. Als coureurs weten we allemaal dat die blinde hoek er is. Als ik hem daardoor niet kan zien, moet ik dan verwachten dat hij daar zit? Het is heel tricky, zeker op een stratencircuit in natte omstandigheden."

"Als ik eerst mijn uitleg had mogen geven en daarna alsnog was gestraft, had ik dat geaccepteerd. Natuurlijk maakt het weinig verschil, maar als je je niet kunt verdedigen is dat frustrerend." Door de gridstraf van vijf plaatsen is de kans groot dat Latifi zondag vanaf de laatste startrij moet vertrekken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS