Formule 1

Newey ligt voor op schema! Max Verstappen al met updates van derde race in Melbourne: "Ons optimisme is niet ongefundeerd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 maart 2019 11:09 • Print artikel

Red Bull wil het gat dichten naar Mercedes en Ferrari. Motorleverancier Renault werd er voor aan de kant gezet en Honda werd binnengehaald. Daarmee heeft het Formule 1-team met Max Verstappen en Pierre Gasly voor het eerst een echte fabrieksmotor. Dat er in Milton Keynes hard voor gewerkt wordt, blijkt wel dat Helmut Marko zegt dat de updates voor de derde race in Melbourne al op de auto zitten. “Onderdelen die voor de derde race gepland waren, hebben we naar voren gebracht. Dankzij alle druk kon hij ze voor Melbourne op de auto krijgen,” zegt Marko over ontwerper Adrian Newey tegenover Servus TV.

Red Bull Max Verstappen


De Oostenrijker heeft nog steeds vertrouwen in de auto en noemt het de ‘beste’ auto die het team geproduceerd heeft. “Ons optimisme is niet ongefundeerd”, vervolgt de Red Bull-consultant zijn verhaal. “Ik zie ons achter Ferrari over een raceafstand, maar voor Mercedes. De RB15 is zeker de beste en meest dure auto in de historie van Red Bull Racing, als je de efficiëntie neemt en de technische perfectie van de onderdelen. Omdat in elke fase iedere medewerker overtuigd was dat we op de weg terug zijn. Nu kunnen we weer op eigen kracht races winnen."

Marko haalt ook uit naar de criticasters die zeggen dat de verbeteringen van Honda groter zijn gemaakt dan ze daadwerkelijk zijn. “Er zijn vele negatieve geluiden die zeggen dat Honda het niet kan doen”, zegt de adviseur. “Maar we hebben nergens een testdag met motorproblemen gekend. We hebben meer pk's, het is alleen maar logisch dat we dit jaar vooruit moeten kijken. Vorig jaar hadden we vier overwinningen. Dit jaar is vijf overwinningen realistisch. Ik hoop dat het er zelfs meer zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS