Formule 1

"Net als Max Verstappen kan hij met de druk omgaan en hij heeft indruk gemaakt met zijn houding, feedback en zijn snelheid"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 januari 2020 15:44 • Print artikel

Alexander Albon kende een droom debuutjaar in 2019. De Britse Thai tekende een contract met Nissan in de Formule E, maar liet deze ontbinden voor een kans in de Formule 1 bij Toro Rosso. Dat bleek een goede keuze te zijn, want halverwege het jaar stroomde hij al door naar de hoofdmacht van Red Bull naast Max Verstappen. Teambaas Christian Horner heeft dan ook al het vertrouwen in de teamgenoot van Verstappen.

F1 Alex Albon


“Het is waarschijnlijk de eerste keer sinds zijn kartcarričre dat hij dat heeft”, zegt Horner over de rustige winter voor Albon. “Hij profiteert daarvan, want hij heeft in zijn carričre met veel tegenslag moeten omgaan. Je ziet mensen opbloeien in tegenslag en ik denk dat hij vastberadenheid en karakter heeft getoond. Daarom twijfel ik er niet aan dat hij nu gaat profiteren van de stabiliteit. En hij heeft net als Max het vermogen om met de druk om te gaan.

De Britse Thai had niet meteen de snelheid als zijn voorganger Pierre Gasly ten opzichte van Verstappen, maar pakte echter wel meer punten en miste in Brazilië maar net het podium, omdat hij door Lewis Hamilton uit de race werd getikt. “Er zijn geen specifieke doelen, hij moet gewoon doorgaan met zijn ontwikkeling”, legt de Red Bull-teambaas uit over Albon. “Je hebt elke race van hem bij ons gezien, hij wordt gewoon beter en beter. Hij had pech in Brazilië, maar ik denk dat hij briljant heeft gereden. In zijn eerste jaar bij twee teams rijden en ook nog Max Verstappen als teamgenoot hebben. Daar is hij echt goed mee omgegaan. Hij heeft op het hele team indruk gemaakt. Met zijn houding, zijn feedback en zijn snelheid."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS