Formule 1

Nelson Piquet in opspraak na racistische opmerking over Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bart • 28 juni 2022 09:54

Nelson Piquet is in opspraak geraakt nadat een video uit november naar buiten is gekomen. In de video van het Braziliaanse Motorsport Talks, die afgelopen maandag online is gezet, omschrijft de Braziliaan Lewis Hamilton als 'neguinho', de Portugese variant van het N-woord. Mercedes en de Formule 1 hebben de uitspraken veroordeeld.

Lewis Hamilton


In het interview wordt de schoonvader van Max Verstappen gevraagd naar de crash in Silverstone nu een jaar geleden. "De 'neguinho' plaatste zijn auto verkeerd en liet de ander geen ruimte. In die bocht passen geen twee auto's naast elkaar. Je kunt hem er daar niet naast zetten. Hij heeft het spel vuil gespeeld en had geluk."



Mercedes heeft de woorden van de drievoudig wereldkampioen veroordeeld. "Wij veroordelen ieder gebruik van racistische of discriminerende taal in welke vorm dan ook. Lewis zet zich maximaal in om racisme te bestrijden en hij is een ware kampioen op het gebied van diversiteit, op en buiten de baan. Samen vechten we voor een diverse en inclusieve motorsport. Dit incident onderstreept dat we moeten blijven strijden voor een betere toekomst."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS