Formule 1

"Nederlandse fans schreeuwen telkens 'Max', maar ik weet dat ze eigenlijk gewoon voor mij juichen"

Uitgegeven door Johann Petermann • 2 december 2019 10:09 • Print artikel

Een van de verassingen dit jaar in de Formule 1, Lando Norris, had een uitstekende P8 na een uitstekend debuutjaar. Het had nog mooier kunnen zijn voor de jonge Brit als hij Perez achter zich kon houden in de slotfase van de race en hiermee ook de Mexicaan achter zich had gehouden in de eindklassering van het rijderskampioenschap.

Lando Norris

"Het was een van de leukste races dit jaar, ik zat altijd wel binnen twee seconden van iemand. Dat zorgde dan ook voor de nodige stress," zegt een lachende Norris tegen Ziggo Sport. "Ik moest Perez verslaan vandaag en dat is me niet gelukt. Misschien lag het aan mijn gebrek aan ervaring of misschien omdat ik gewoon te aardig ben," aldus Norris die ook nog werd 'aangemoedigd' door het Oranje legioen van Max Verstappen.

"Ik zag de Nederlandse fans allemaal bij de haarspeld-bocht zitten. Om de een of andere reden schreeuwen ze telkens Max maar ik weet dat ze eigenlijk gewoon voor mij juichen," grapt Norris die op de boordradio tenslotte ook veel lol had met zijn afzwaaiende engineer. Norris reageert op hilarische wijze op het emotionele afscheid van zijn engineer. Bekijk hieronder de beelden.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS