Formule 1

Nederlands talent gaat de strijd aan: in de voetsporen van Sebastian Vettel

Uitgegeven door Jordy Stuivenberg • 5 juni 2010 09:45

Van april tot en met eind mei streden meer dan 1500 fanatieke karters om de winst van de Red Bull Kart Fight in eigen regio. Jong racend Nederland droomt weg bij de gedachten van een carrière als F1-coureur en proberen met deze kartcompetitie koers te zetten.



Dat Sebastian Vettel uitblonk op de kartbaan was voor Red Bull de reden om samen met hem te zorgen dat het ultieme einddoel bereikt werd. En met dat einddoel bedoelen we natuurlijk de Formule 1. Via de Formule BMW en de Formule 3 stoomde hij door naar het talententeam Toro Rosso en behaalt hij momenteel met Red Bull Racing overwinning na overwinning in de Formule 1. Op zondag 6 juni krijgen de Nederlandse karttalenten ook de kans hun racecarrière vorm te geven. Red Bull ging in de 12 provincies van Nederland op zoek naar de beste karters die het deze zondag voor duizenden racefans op de hoofdtribune van Circuit Park Zandvoort opnemen tegen elkaar en onder begeleiding van Vettel.



En er staat nogal wat op het spel, want de winnaar boven de 15 jaar wint een Formule 1 weekend met Red Bull Racing en voor de winnaar onder de 15 jaar ligt er een unieke kans. Dit racetalentje zal eerst worden getraind door Renger van der Zande en onder de vleugels van Red Bull verder worden begeleid. Gekeken gaat worden of dit talent alles in zich heeft om de lange weg naar het hoogste raceplatform te bewandelen. Hoe een leven er als Formule 1 coureur uitziet, laat Vettel alvast even zien als hij een demonstratie geeft in zijn razendsnelle bolide. De snelheid en kracht waarmee hij over het circuit raast zijn ongeëvenaard. Dus riemen vast en maak je klaar voor Red Bull Kart Fight op Circuit Park Zandvoort!



Vanuit Red Bull willen wij jong talent stimuleren om alles uit zichzelf te halen door ze te begeleiden en de energie te geven om hun ambities waar te maken”, vertelde Maartje Kardol van Red Bull Nederland tegenover RaceXpress.com. “Sebastian Vettel is op zijn dertiende door Red Bull opgepikt in de karting.

“Nederlandse karters krijgen tijdens de Masters of Formula 3 de kans om aan Vettel te laten zien wat ze kunnen. De winnaar in de categorie 15 jaar en ouder gaat naar een Grand Prix-weekend en kan daar van dichtbij zien hoe Vettel en ook teamgenoot Mark Webber te werk gaan.

“De winnaar bij de rijders onder de 15 jaar krijgen begeleiding van Renger van der Zande. We hebben overal ter wereld atletenmanagers. Dit zijn voormalig topsporters die de talenten begeleiden om nog beter te worden. Zij krijgen de kans dezelfde route als Vettel te bewandelen.”


Wedstrijdformat
In beide categorieën (t/m 14 jaar en 15 + ) wordt als volgt gereden:
- 6 á 7 man starten tegelijk (13 winnaars per categorie totaal) naast elkaar op de baan. De opstelling wordt op basis van loting bepaald.
- iedere deelnemer rijdt 1 manche (4 minuten), de eerste 4 van elke manche die over de streep komen gaan door naar de finale
- In de finale wordt gestart met in totaal 8 deelnemers en wordt één manch van 4 minuten gereden. Na 4 minuten wordt afgevlagd. De racer die als eerste over de finish komt is de winnaar van Red Bull Kart Fight 2010. De categorie 15+ start als eerste, daarna volgt de categorie t/m 14 jaar


Deelnemers -15 jaar

Provincie Naam Leeftijd
Zuid Holland Mathijs van Brummen 13
Utrecht Luciën van Doorn 13
Brabant Casper Dielissen 13
Drente Joel Affolter 13
Flevoland Yannick Diaz Murillo 13
Zeeland Lorenzo Stolk 12
Groningen Sverre Zielman 14
Friesland Leon Kuiper 9
Overijssel Paul Broekmeulen 14
Gelderland Mark Megens 14
Noord Holland Eline Chenin 12
Noord Holland Wolf Jongmans 12

Deelnemers +15 jaar

Provincie Naam Leeftijd
Zuid Holland Jos Zuiderwijk 20
Utrecht Sander van Os 26
Limburg Bram Kluthausen 15
Limburg Axel van der Burgt 17
Brabant Pim Speelman 16
Drente Niels Joseph 20
Flevoland Bas van den Berg 19
Zeeland Ivo van Egmond 29
Groningen Serge de Haan 29
Friesland Daniël Wissman 24
Overijssel Niels Mutser 21
Gelderland Dominique van ’t Veen 20
Noord Holland Justin van Densen 17
Noord Holland Ramon Blouw 21





									

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS