Formule 1

Nederlander Allert van der Wal namens Sauber vol vertrouwen naar F1 Pro Series: "Ik denk dat ik kan winnen"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 9 oktober 2018 05:49 • Print artikel

Aanstaande woensdag begint de F1 Pro Series, het officiële Esports kampioenschap van de Formule 1. Er doen twee Nederlanders mee in het kampioenschap. Allert van der Wal is er één van. De Nederlander, die vorig jaar al zevende werd, denkt dat hij een goede kans maakt om te winnen.

Allert van der Wal (Rechts), samen met teamgenoten Salih en Sonuç Saltunç en F1-coureurs Marcus Ericsson en Charles Leclerc

Van der Wal komt uit voor het team van Alfa Romeo Sauber, dat gefaciliteerd wordt door het grote Esportsteam Veloce. Van der Wal wordt gepartnerd door de broers Salih en Sonuç Saltunç.

Van der Wal gaat in ieder geval met veel vertrouwen het kampioenschap in. De Nederlander dankt zijn voorbereiding van de afgelopen weken: "Het werk dat we gedaan hebben met Alfa Romeo Sauber en Veloce Esports heeft me erg geholpen in de voorbereiding. Ik heb er vertrouwen in dat ik kan gaan voor race-overwinningen en misschien ook het kampioenschap."

De coureurs strijden om de eer van Esports kampioen en een prijzenpot van $200.000. Meer dan 66.000 mensen begonnen aan de kwalificatie en er zijn nog minder dan 30 mensen overgebleven.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS