Formule 1

Naast Formule 1 nog meer uitdagingen voor Alpine + LINE-UP

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 januari 2021 17:32

Naast de Formule 1 heeft Alpine (VIDEO) nog meer uitdagingen. Zoals in het FIA WEC en de 24U van Le Mans. Het Alpine Endurance Team heeft inmiddels ook de driverline-up voor het eerste jaar met de LMP1 bekend gemaakt. Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere en André Negrão gaan plaatsnemen in de van Rebellion Racing overgenomen auto, die in het FIA World Endurance Championship ingezet gaat worden. De bevestiging van het team kwam via de sociale media dat deze coureurs de Alpine A480 Gibson LMP1 gaan bemannen.

Alpine Endurance Team driverline-up

Dit jaar worden de oude LMP1-auto’s nog toegestaan in het nieuwe LMDh-veld. Alpine reed zelf diverse jaren in de LMP2. André Negrão zit al vier jaar bij het team en is dus de enige coureur die bij het Franse team blijft. Lapierre keert terug bij het merk. De Fransman behaalde drie van zijn vier overwinningen in de LMP2 met Alpine. Daarnaast is het voor Lapierre de terugkeer naar de hoogste klasse van het FIA WEC, nadat hij eerder voor Toyota reed.

Alpine

Vaxiviere gaat voor zijn debuut met Alpine, maar ook zijn debuut in de hoogste klasse van het kampioenschap. Zijn meest recente ervaring in het FIA WEC was in 2018/19 toen hij voor TDS Racing in de LMP2 reed. Naast Alpine heeft ook Toyota haar volledige line-up aangekondigd, alleen Scuderia Cameron Glickenhaus moet nog vier van haar zes coureurs aankondigen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS