Formule 1

Na zesde F1 wereldkampioenschap bedankt Lewis Hamilton het Silver Arrows-team: "Mercedes accepteert dat ik een beetje anders ben..."

Uitgegeven door Peter Vader • 7 november 2019 13:43 • Print artikel

Lewis Hamilton behaalde vorige week zijn zesde wereldtitel bij de GP van Verenigde Staten en verzekerde zich daarmee van de glorie voor de toprijders voor het vijfde van de zes seizoenen in het V6 Hybrid-tijdperk. Het vorige betoverende optreden van de Brit bij McLaren, werd vaak overschaduwd door zijn spraakmakende relatie met popzangeres Nicole Scherzinger. Toen hij na zijn succes van het behalen van de wereldtitel in 2015 een "work hard, play hard" mentaliteit aannam, was zijn voormalige baas Ron Dennis bepaald niet onder de indruk.

Lewis Hamilton F1-wereldkampioen 2019

Niet toegestaan
Ron Dennis zei nadat Hamilton zijn derde titel had gewonnen: "Als hij bij McLaren was, zou hij zich niet gedragen zoals dat hij dat nu doet. Domweg omdat hij dat niet zou mogen, het hem niet zou worden toegestaan. Hij schudt nu enkele knellende kettingen af die hij duidelijk niet wilde hebben."

Lossere teugels
Hamilton zegt echter dat de lossere teugels van Mercedes hem hebben geholpen op zijn allerbest te presteren, waarbij de top van de Silver Arrows vaak Hamilton extra vrije tijd geeft om zijn interesses in mode en andere gebieden na te streven, voordat hij terugkeert naar het racen. Vaak met indrukwekkende resultaten!

Dankbaar
Hamilton vertelde Channel 4 tijdens zijn COTA-titelvieringen: "Dit team werkt continue gewoon zo hard om mij jaar na jaar de mogelijkheid te bieden mijn vaardigheden te benutten en ook nog anders te zijn. Daarom was Niki echt geweldig naast Toto: alleen opmerken dat ik anders ben en dit accepteren en mij benaderen met 'het is zoals het is, zolang hij maar goed presteert' Dus ik ben iedereen dankbaar die er deel van is geweest en het voor mij heeft mogelijk gemaakt!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS