Formule 1

Na Lewis Hamilton nu Valtteri Bottas! Vliegende Fin verlengt contract bij Mercedes

Uitgegeven door Johann Petermann • 20 juli 2018 10:59 • Print artikel

Wat door menigeen in de paddock al werd verwacht is nu toch echt gebeurd. De kogel is door de kerk bij Mercedes. In navolging van Lewis Hamilton heeft ook Valtteri Bottas nu een nieuw contract ondertekend.

Bottas

De Fin heeft dit jaar een goede dosis aan pech te verduren gehad en de bazen bij Mercedes hebben dit toch meegenomen in hun beslissing blijkbaar want Bottas rijdt dit jaar verder naar behoren. De looptijd van het contract is slechts 1 jaar maar er is een optie om die te verlengen met nog een jaar, afhankelijk van zijn prestaties (en die van andere coureurs).

Op de officiële website van Mercedes laat de Fin weten dat hij ontzettend blij is met de contractverlenging. “Het is geweldig nieuws dat ik voor Mercedes mag blijven rijden volgend jaar. Het is bijzonder om dit ook aan te kondigen op Hockenheim omdat het niet alleen de thuisrace is van Mercedes maar ook de plek waar ik in 2007 mijn eerste overwinning in een single-seater pakte.

Ten slotte laat Bottas weten dat hij goed in zijn vel zit bij Mercedes: “Ik heb dit jaar een goede stap vooruit kunnen zetten en ik geloof dat er nog meer in zit. De afgelopen races waren ongelukkig maar het team weet hoe ik presteert en dit is een mooi teken van vertrouwen in mijn kunnen. Ik werk met veel plezier in dit team en met Lewis, we hebben een goede relatie die eerlijk en direct is,. We staan nu voor een zware strijd dus het is goed dat de toekomst voor iedereen helder is dan kunnen we ons volledig richten op het kampioenschap,” sluit Bottas af.

Formule 1-tickets voor de Grand Prix Formule 1 op Spa-Francorchamps


F1-tickets Spa-Francorchamps


De Formule 1 Grand Prix op Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen is het hoogtepunt van het jaar voor veel Nederlandse F1-fans. Wil jij ook erbij zijn? Wacht dan niet te lang met boeken, want de mooie plaatsen worden in rap tempo geboekt. Op is op! Kijk HIER voor alle informatie over alle mogelijkheden qua tickets naar de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps! F1-tickets voor de Grand Prix van België 2018 op Spa-Francorchamps

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS