Formule 1

Na het vertrek van Rexona en Orlen begint het vele sponsorgeld van Latifi nu richting Williams te stromen...

Uitgegeven door Peter Vader • 10 januari 2020 08:07 • Print artikel

Het sponsorgeld afkomstig van het nieuwe racestoeltje van Nicholas Latifi begint nu te stromen richting het Williams-team. Deze week kwam het bericht dat Williams' grootste geldschieter sinds 2015, Rexona en het moederbedrijf Unilever, zijn vertrokken. Niet zo leuk omdat het in Oxfordshire gevestigde team voor het derde opeenvolgende seizoen helemaal achteraan op de grid lijkt te staan. En dat Rexona-bericht kwam bovenop het vertrek van Robert Kubica en zijn sponsor PKN Orlen, die nu hun 15 miljoen euro nu aan concullega Alfa Romeo geven.

Nicolas Latifi F1 Williams

Sofina en Lavazza
Maar door Nicholas Latifi contractueel vast te leggen, de zoon van de rijke mede-eigenaar van McLaren - Michael Latifi - heeft Williams een nieuwe inkomstenbron gecreëerd. Het meest voor de hand liggende is de vervanging van de Orlen-branding op de achterkant van de achtervleugel door Sofina, het op twee na grootste levensmiddelenbedrijf in Canada. Sofina is opgericht door Michael Latifi, en er wordt gemeld dat de sponsordollars van het Latifi-kamp naar Williams in 2020 oplopen tot ongeveer $ 40 miljoen. Een deel daarvan komt ook van Lavazza, een bekend Italiaans koffiemerk. Sofifi Foods van Latifi is de exclusieve distributeur van Lavazza-koffie in Canada. Lavazza was de afgelopen seizoenen een persoonlijke sponsor van Nicholas Latifi en het logo zal dit jaar zijn debuut maken op de ‘Williams-2020-auto’.

Lang gelobbyd
Na in 2019 een dieptepunt te hebben bereikt, hoopt Williams dit jaar op een beter seizoen. Maar Williams-bazin Claire Williams geeft toe dat de ingrijpende nieuwe regels voor 2021 nog voor complicaties kunnen zorgen. "Echt, we kijken naar 2019 en 2020 als één lang wedstrijdseizoen. Dus dat is best moeilijk, maar we wilden per se dat de 2021-voorschriften bekend werden" zei de dochter van Frank Williams. "We hebben hard voor deze nieuwe regels gelobbyd, dus we gaan gewoon de strijd met dit probleem aan en we gaan daarbij zo goed mogelijk te werk."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS