Formule 1

"Na de GP van Monaco kan Red Bull zijn realitycheck doen over de kansen van Max Verstappen"

Uitgegeven door Peter Vader • 26 maart 2019 11:01 • Print artikel

Max Verstappen's Red Bull-team zal pas na de Grand Prix van Monaco weten of ze al dan niet kunnen concurreren met Mercedes of Ferrari. Dat is de mening van de voormalige Nederlandse F1-supremo Jan Lammers, die denkt dat er nog steeds vragen zijn over de Red Bull-auto, aldus het Engelse medium express.co.uk. Verstappen eindigde eerder deze maand op het podium met een derde plaats in de Grand Prix van AustraliŽ. Dat hij voor de beide Ferrariís wist te eindigen, was heel goed. Maar de Nederlander bleef ver achter op het Mercedes-duo Valtteri Bottas en Lewis Hamilton, die onaantastbaar afstormden op een Silver Arrow ťťn-tweetje.

Max Verstappen Red Bull F1 GP Australie

Niet maatgevend
Max Verstappen is ook aangeprezen als toekomstige wereldkampioen. Maar Jan Lammers denkt dat Red Bull zijn seizoensvoorspellingen niet eerder kan doen dan na de Grand Prix van Monaco, de zesde race van het F1-seizoen. "Natuurlijk heeft Verstappen het fantastisch goed gedaan in AustraliŽ", zei Lammers. ďMaar we weten allemaal dat AustraliŽ niet normaal is. Natuurlijk is het allemaal een beetje indicatief, omdat de wintertest in Barcelona zowel als de eerste race in Melbourne allebei gewoon niet de juiste krachtsverhoudingen weergevenĒ, aldus Jan Lammers, die vervolgde: "Maar ik denk dat we maar drie of vier races nodig zullen hebben om te weten of Verstappen de twee top-teams kan uitdagen. Dus als we in Monaco aankomen, hebben we een goed idee waar iedereen precies staat."

Weinig succesvol
Na Bahrein reist het F1- circus af naar China, Azerbeidzjan en Spanje voordat het arriveert in Monaco. Verstappen gaat komend weekend naar de Grand Prix van Bahrein, in de wetenschap dat dit circuit hem de afgelopen jaren niet erg veel succes heeft gebracht. Hij viel vorig jaar al uit na drie ronden en had in 2017 slechts elf ronden achter rug toen zijn remmen faalden. Inderdaad, de beste klassering van Verstappen in Bahrein was zijn tiende plaats in 2016, toen hij nog uitkwam voor het team van Toro Rosso.

Geen euforie
De 21-jarige coureur zegt dat hij zich niet zal laten meeslepen in een euforie, omdat hij direct al aan het begin van het seizoen een podiumplaats heeft veroverd in AustraliŽ. "Het seizoen beginnen met een podium in AustraliŽ is echt positief, maar Melbourne is geen maatgevend circuit, dus we kunnen ons niet laten meeslepen", zei Verstappen. "Ik denk niet dat we nog echt zullen weten waar we staan na China."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS