Formule 1

Mooi nieuws voor de Verstappen-fans: "Red Bull Ring blijft op de kalender, oranjezee kan blijven komen"

Uitgegeven door Bart • 23 december 2020 20:06 • Print artikel

Mooi nieuws voor de Verstappen-fans! De Red Bull Ring in Oostenrijk staat ook de komende jaren op de Formule 1-kalender, zo heeft topman Helmut Marko medegedeeld bij het Oostenrijkse Servus TV. Het contract tussen de Formule 1 en het Oostenrijkse circuit liep eigenlijk deze maand af, maar de race voor 2021 was al eerder bevestigd. Dit als dank voor de dubbele openingsrace van het door corona geteisterde seizoen 2020.

Verstappen tribune


De Oostenrijkse Grand Prix is populair bij de Nederlandse fans die in 2018 en 2019 Max Verstappen zagen winnen en er een groot feest van maakten. "We hebben een contract voor meerdere jaren kunnen sluiten", aldus Marko. "Liberty Media heeft gezien waar Red Bull toe in staat is. Wij hebben eerder dit jaar het initiatief genomen om twee races te organiseren. Als we dit niet hadden gedaan, was er wellicht wel helemaal niet gereden dit jaar."

De race op de Red Bull Ring staat gepland voor 4 juli en Marko hoopt op een race met volle tribunes. "Dan zullen we weer een zee aan oranjefans zien. We verwachten 30.000 tot 40.000 Nederlanders in Oostenrijk. Daarnaast kijken we ernaar uit dat we nog meerdere jaren het grootste sportevenement van Oostenrijk mogen organiseren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS