Formule 1

Moet Valtteri Bottas wijken? "Mercedes moet Lewis Hamilton voortrekken om kans op de titel te maken"

Uitgegeven door Bart • 8 april 2021 07:21 • Print artikel

Na één race in Bahrein lijkt Red Bull met Max Verstappen dit jaar het te kloppen team in de Formule 1. Volgens de wereldkampioen van 1996 Damon Hill zit er voor Mercedes maar één ding op. Lewis Hamilton moet de absolute kopman worden en Valtteri Bottas moet hem in alles ondersteunen. Dat is de enige kans om Red Bull en Max Verstappen te verslaan.

Lewis Hamilton Max Verstappen


In Bahrein speelde Bottas een aanzienlijke rol in de zege van Hamilton. "Iedere bedreiging van buitenaf maakt een team hechter", zo stelt Hill in de podcast F1 Nation. "Al jaren vecht Mercedes alleen met zichzelf. Beide Mercedes-coureurs vochten om de wereldtitel. Slechts sporadisch wist een coureur van Ferrari of Red Bull een race te winnen, maar nu hebben ze echt te maken van bedreiging van buitenaf."

"Om die dreiging af te slaan, moeten alle beslissingen in het voordeel van Lewis genomen worden. Mercedes weet ook dat Lewis hun sterkste troef is. In Bahrein hebben ze perfect laten zien hoe je zoiets moet aanpakken."

Hill verwacht dat Red Bull hetzelfde gaat doen met Verstappen en Sergio Perez. "Red Bull heeft gezien dat Lewis iets magisch heeft uitgehaald om te winnen. In een weekend waarin Red Bull zich beter waande. Beide teams zullen hun beste coureur uitspelen in een gooi naar de wereldtitel. Het is vergelijkbaar met de periode dat David Coulthard mijn teamgenoot bij Williams was. David kon ook races winnen. Ik moest het tegen hem opnemen en daarnaast nog tegen Michael Schumacher. Als je niet oplet, kan dat zo maar verkeerd aflopen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS