Formule 1

Moeilijk te gokken welke komende races Ferrari kan winnen: "De snelheid is er..."

Uitgegeven door Peter Vader • 17 september 2019 08:02 • Print artikel

Het Ferrari-team scoorde overwinningen in Spa en Monza, circuits waarvan werd verwacht dat ze een voordeel zouden betekenen voor SF90 met zijn hoge rechtuit-snelheid. "We wisten dat dit tracks waren waar we mogelijk competitief konden zijn", zei Mattia Binotto. “Het was geen gegeven, maar meer een gevoel, vanwege de lange rechte stukken. Het was belangrijk voor ons om geen nieuwe kansen te missen, zoals we deden in het eerste deel van het seizoen. Het feit dat we in deze twee races gebruik hebben gemaakt van de power van onze auto's, maakt ons erg blij."

Ferrari SF90 F1 team

Moeilijk in te schatten
Binotto erkende aan racefans.net echter dat de komende races waarschijnlijk aanmerkelijk uitdagender zijn voor zijn team. “Ik denk dat het net zoals in het eerste deel van het seizoen zal zijn. Er zullen races zijn zoals in Duitsland, of zoals in Canada en Bahrein. Misschien kunnen we nog steeds competitief zijn ten opzichte van de anderen. Echter, de zwakke punten van onze auto zullen ons niet de mogelijkheid geven om zeker te zijn van overwinningen. Het is moeilijk in te schatten welke wedstrijden we het goed kunnen gaan doen. Het is belangrijk voor ons om de auto te blijven ontwikkelen, te begrijpen, opdat deze de beste balans heeft en de bestuurders de beste kansen biedt wanneer ze voorbijkomen."

De snelheid is er!
Sebastian Vettel, die dit jaar nog een race moet winnen, denkt dat hij nog steeds een overwinning kan scoren voordat het seizoen voorbij is. Ik denk ook dat er nog steeds races komen waar we competitiever zullen zijn dan in andere wedstrijden", zei Vettel. "Maar over het algemeen gaat het misschien alleen maar om een goed weekend te realiseren. De snelheid is er, dus ik maak me geen zorgen. Het is gewoon een kwestie van dingen laten samenvallen. Ik denk dat we veel races en nog veel tijd hebben. Anderzijds moeten we ervoor zorgen dat we de auto op de juiste manier blijven ontwikkelen, zodat we aan het einde van het seizoen competitiever zijn dan nu. Het is duidelijk dat de komende circuits, zoals Mattia al heeft uitgelegd, ons misschien op het ene circuit iets meer bevoordeelt dan op de andere, maar idealiter zijn we overal waar we gaan racen concurrerend!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS