Formule 1

Moddergooien met Ferrari: Ecclestone en Schumacher slachtoffers

Uitgegeven door Casper Bekking • 3 december 2012 15:30 • Print artikel

Het Ferrari F1 Team heeft zich nog niet neergelegd bij de nederlaag in de titelstrijd. Met slechts drie punten achterstand moest Fernando Alonso het kampioenschap laten gaan en ging Sebastian Vettel er opnieuw met de eer vandoor. Enkele dagen na de seizoensfinale verzocht de Scuderia de FIA om een onderzoek in te stellen naar mogelijke inhaalacties van Vettel onder een gele vlag. Formule 1-baas Bernie Ecclestone was niet te spreken over die actie en haalde fel uit naar het Italiaanse team. Ferraripresident Luca di Montezemolo ging daar weer op in.


“Sommige mensen hebben ons verzoek aan de FIA om een onderzoek afgedaan met de woorden: 'Het is een grote grap'. Ik wil graag zeggen dat die uitspraken vooral een grote grap zijn”, doelde Di Montezemolo op Ecclestone. “Mijn vader heeft me altijd geleerd dat je respect moet hebben voor ouderen, met name op het moment dat zij zo oud zijn dat ze hun woorden niet meer kunnen controleren. Dus ik stop hier maar ouderdom gaat vaak niet samen met bepaalde rollen en verantwoordelijkheden.”

Ook was de Italiaan zeer kritisch op Michael Schumacher, die in de slotfase van de race de zesde plaats cadeau gaf aan zijn goede vriend Vettel: “Ik had een iets andere laatste race van Michael verwacht, want hij heeft door een aantal bijzondere momenten een speciale band met Ferrari en wij voelen ons nog zeer verbonden met hem.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS