Formule 1

Moddergooien binnen Rich Energy: "Schurkachtige acties, die belachelijk en riskant zijn!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 juli 2019 09:56 • Print artikel

Het verhaal rond Rich Energy en het Haas F1 Team heeft wederom een nieuwe wending gekregen. Directeur William Storey, die via Twitter het vertrek aankondigde van zijn bedrijf bij het Amerikaanse F1-team, noemt de afgegeven verklaring van het bedrijf ‘belachelijk’ en ‘riskant’. De energiedrankenfabrikant zei dat de opzegging van het contract van één persoon kwam. De Brit reageert richting de grootste aandeelhouders alsof zij een minderheidsbelang in het bedrijf hebben.

William Storey topman Rich Energy
Energiedrankenfabrikant Rich Energy topman William Storey

“We geloven vanuit ons hart in het Haas F1 Team, in haar prestaties, in haar organisatie als geheel en we zijn volledig toegewijd aan het huidige sponsorcontract dat van toepassing is. We geloven ook volledig in het product van de Formule 1 en het platform dat het biedt aan ons merk”, wordt gemeld door de aandeelhouders in een officiële verklaring. “Het is duidelijk dat de schurkachtige acties van één individueel persoon komen, die grote schaamte bij ons oproept. We zitten in het proces van het legaal verwijderen van al zijn executive verantwoordelijkheden van dit individu. Dit mag dan voor zichzelf spreken, maar laat het duidelijk zijn: zijn standpunt is niet het standpunt van het bedrijf.” In de verklaring wordt ook de tweet betreurd, die afkomstig is van deze, niet geautoriseerde bron. Dit bericht bevestigt ook de toewijding van Rich Energy aan het Amerikaanse team. Er werd in de verklaring geen naam gekoppeld aan de ‘schurkachtige actie’.

Inmiddels heeft William Storey op het statement gereageerd. “Dit belachelijke statement komt van een minderheid van aandeelhouders, die ‘gezellig zitten te doen’ met Red Bull en Whytbike, wat riskant is”, reageert Storey via Twitter. “Hun poging tot een paleisrevolutie is mislukt. Ik beheer alle activa van Rich Energy en heb de ondersteuning van belangrijke belanghebbenden.”

Haas F1 Rich Energy artist impression

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS