Formule 1

Mikel Azcona wint WTCR-titel tijdens kwalificatie in Jeddah, Tom Coronel op P4

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 november 2022 05:01

Mikel Azcona heeft de WTCR-titel opgestreken op het Jeddah Corniche Streetcircuit. Dit deed hij nadat hij in de kwalificatie een resultaat scoorde, wat goed genoeg was om Nestor Girolami definitief buiten contentie te drukken. De teamgenoot van Tom Coronel, NathanaŽl Berthon bemachtigde de pole position op het Saudi-Arabische circuit. Coronel zelf noteerde de vierde tijd in zijn Audi RS3 LMS TCR ll.

Mikel Azcona

De laatste kwalificatiesessie van het WTCR-seizoen werd verreden onder het kunstlicht op het Jeddah Corniche Streetcircuit. Azcona, uitkomend in de Hyundai Elantra N TCR voor team BRC had nog een handjevol punten nodig om Nestor Girolami van zich af te houden. Dit lukte de Spanjaard goed nadat hij in de vrije trainingen ook al goed voor de dag kwam op het Arabische circuit.

Voordat de laatste twee races van het seizoen zijn verreden hoeft Azcona zich nergens meer zorgen over te maken, nu hij de hoofdprijs al in zijn zak heeft. In 2018 en 2021 werd de Spanjaard als TCR Europe kampioen en eindigde de afgelopen twee seizoen op de zevende positie in het WTCR. Nu heeft hij de ultieme toerwagen prijs veroverd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS