Formule 1

Mika Hakkinen over strijd Verstappen-Hamilton: "Twee crashes in vier races is zorgwekkend"

Uitgegeven door Bart • 16 september 2021 18:19 • Print artikel

Rivaliteit in de Formule 1 is niet iets wat alleen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton speelt. In het verleden hebben we de fraaiste duels gezien en ook een meer heftigere strijd dan dit seizoen. Onderlinge crashes en ruzies tussen onder meer Ayrton Senna en Alain Prost staan op het netvlies gebrand. Ook Mika Hakkinen kan erover meepraten en de Fin uit nu zijn zorgen over de crashes tussen Hamilton en Verstappen.

Verstappen Hamilton


"Mijn oude rivalen Ayrton Senna en Michael Schumacher waren bij veel controversiŽle ongelukken betrokken", aldus Hakkinen in zijn column voor Unibet. "In mijn ogen is het altijd beter om een crash te ontwijken en de focus te houden op het winnen van de race. Als er contact is, weet je nooit welke gevolgen dat zal hebben. Je concurrent kan schade hebben, maar je kunt het ook makkelijk zelf zijn."

"Het is beter om de focus te houden op zo snel mogelijk rijden, kiezen voor de beste strategie en accepteren dat je niet iedere race kunt winnen. Soms is een tweede of derde plaats een belangrijk resultaat in de strijd om de wereldtitel. In Silverstone had Max geluk dat hij niet geblesseerd raakte en afgelopen zondag werd Lewis gered door de halo."

"Twee potentieel gevaarlijke ongelukken in vier races is een zorgwekkend beeld", zo vervolgt de wereldkampioen van 1998 en 1999. "Je moet de veiligheid altijd hoog in het vaandel houden. Daar kun je niet lichtzinnig over doen. De strijd om de wereldtitel is dit jaar fantastisch en ik wil dat Max en Lewis iedere ronde 100 procent geven, maar ik wil ze ook zien finishen. Laat de resultaten de strijd beslissen en niet het aantal ongelukken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS