Formule 1

Mika Hakkinen over spanning bij Ferrari: "Sebastian won geen vier wereldtitels met een makkie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 oktober 2019 12:02 • Print artikel

Mika Hakkinen ziet dat Charles Leclerc harde lessen moet leren in zijn eerste jaar bij een top Formule 1-team. Dat werd duidelijk tijdens een klassiek gevalletje waar Sebastian Vettel de teamorders negeerde om de Monegask voorbij te laten. De Duitser stelde dat hij zijn Ferrari-teamgenoot ondanks de gekregen slipstream sowieso voorbij gegaan was en stelde dat Leclerc moest opschieten, terwijl hij steeds verder van hem wegreed. Uiteindelijk kon de Scuderia via een pitstop pas de stand herstellen.

Mika Hakkinen RX foto Peter Vader

“Er is spanning bij Ferrari tussen hun coureurs en Charles leert wat harde lessen”, zegt Hakkinen in zijn column voor Unibet. “Als je daar het feit nog aan toevoegt dat Sebastian geen vier wereldkampioenschappen won met een makkie. Vergeleken met Mercedes heeft Ferrari nog niet het perfecte teamwerk tussen de coureurs en dat moeten ze toch echt even regelen als ze constant willen winnen. Een gevecht binnen het team werkt nooit.” De Fin zegt dat zijn landgenoot Valtteri Bottas laat zien hoe dat spelletje gespeeld moet worden om de resultaten te maximaliseren.

“Dit is wanneer teamwerk echt ter sprake komt”, aldus de voormalig F1-wereldkampioen. “Omdat Valtteri’s job was om de tweede plek te verdedigen ten opzichte van Leclerc, die een tweede pitstop maakte, en hij terugging naar nog een set met softs. Valtteri deed dit perfect. Hij is goed in inhalen, maar hij is ook goed om anderen af te stoppen, die er langs willen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS