Formule 1

Mika Hakkinen kan niet uit over Safety Car-farce in Monza: "Dit soort resultaten vermijden in de toekomst"

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 september 2022 12:45 • Print artikel

De Italiaanse Grand Prix die afgelopen weekend werd verreden eindigde met een flinke anticlimax. Vlak voor het einde van de wedstrijd viel Daniel Ricciardo stil in zijn McLaren. Hierdoor moest de Safety Car haar opwachting maken, de bolide van Ricciardo werkte niet mee, daarom duurde het extreem lang voordat de auto veilig achter de vangrail stond. Hierdoor eindigde de wedstrijd achter de Aston Martin Safety Car, hier was eigenlijk niemand blij mee, zo ook Mika Hakkinen.

Mika Hakkinen

Veel teams anticipeerden direct op de Safety Car door hun coureurs naar binnen te halen door een verse setje rode soft banden. Tot onvrede van velen kon niemand profiteren van het nieuwe rubber omdat de wedstrijd eindigde achter de Safety Car. Ook de fans waren niet te spreken over de eindfase en vanaf de tribunes was dat dan ook flink te merken.

Vanzelfsprekend waarom de coureurs, teams en teambazen ook niet blij met deze anticlimax. In zijn wekelijkse column voor Unibet sprak ook tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen zich uit over de laatste ronden die werden verreden over het Autodromo Nazionale di Monza: “Het was een grote teleurstelling voor de fans en de televisiekijkers. Maar de FIA moet de veiligheid voorop stellen en de marshalls die de auto van Ricciardo opruimden moesten worden beschermd. Dat was het belangrijkste."

De succesvolste Finse Formule 1-coureur hoopt dat de FIA eens goed naar dit fenomeen gaat kijken: "Het zou fantastisch zijn als er een manier wordt gevonden om dit soort resultaten te vermijden in de toekomst. Maar alles moet wel op een manier worden gedaan om een balans te vinden tussen entertainment en de veiligheid van de betrokkenen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS