Formule 1

Mika Hakkinen baalt mee met Max Verstappen: "Een goed resultaat was van groot belang voor Honda"

Uitgegeven door Bart • 17 oktober 2019 16:20 • Print artikel

Mika Hakkinen kijkt in zijn column terug op de Grand Prix van Japan. Volgens de Finse oud-coureur is het jammer dat Max Verstappen vroeg in de race uitviel en had Charles Leclerc eerder naar binnen moeten komen met zijn beschadigde Ferrari. "Ik vind dat hij direct zijn pitstop had moeten maken", zegt Hakkinen in zijn column voor Unibet. "Het heeft geen zin om met een zwaar beschadigde voorvleugel door te rijden. Je prestatie wordt minder, je beschadigt de banden en wordt een gevaar voor jezelf en andere coureurs."

Charles Leclerc


De actie van Leclerc maakte een vroeg einde aan de race van Max Verstappen. "Het is jammer dat dit incident het einde betekende van Max Verstappen, zeker omdat Suzuka het thuiscircuit van Honda is. Een goed resultaat was van groot belang voor Honda. Maar dit was pas de tweede uitvalbeurt van Verstappen dit seizoen. Dat laat zien dat hij gegroeid is als coureur en het zegt ook veel over de betrouwbaarheid van Honda."

Verstappen won de laatste twee keer in Mexico, maar ziet dit jaar goede kansen voor Ferrari. "Na de zomerbreak is het een heel ander kampioenschap. Ferrari is dominant en ik verwacht dat ze in Mexico kunnen vechten voor de overwinning. Als de coureurs en het team geen fouten maken, kunnen ze Mercedes onder druk zetten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS