Formule 1

Mick Schumacher voelt zich klaar voor de F1: "Als de kans komt, dan pak ik hem"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 oktober 2019 07:04 • Print artikel

Mick Schumacher maakte dit jaar de overstap van de Formule 3 naar de Formule 2. De coureur reed in zijn eerste jaar in de opstapklasse naar de Formule 1 naar de twaalfde plek en won een wedstrijd in Hongarije. Met Ferrari en Alfa Romeo proefde de Duitser ook al aan de Formule 1 en hij is er nu van overtuigd dat hij klaar is om in de hoogste klasse van de autosport in actie te komen.

Mick_Schumacher_Bahrein_Ferrari_F1

“Zeker, ik denk erover na”, reageert Schumacher tegenover Autoweek.com. “Het is mijn droom. Het is waar ik naar toe wil en dat is eigenlijk waar ik mijn leven wil leven.” De coureur voegt daar verder aan toe: “Ik voel me klaar. Als je in de Formule 2 komt, zeggen de meeste mensen daar dat je er klaar voor bent. Het mag duidelijk zijn dat het een jaar in de F2 is waarin je veel leert over de banden en dingen die je helpen voor de F1. Maar dat betekent niet dat je automatisch goed werk levert. Er zijn veel andere dingen in de F1 die van invloed op je positie zijn.”

Mocht de stap naar de Formule 1 niet komen, dan is er voor de Ferrari Academy-coureur de optie om nog een jaar in de Formule 2 te rijden. “Ik denk dat als je de kans krijgt, je deze moet grijpen”, reageert de Duitser. “Misschien is het logischer om nog een jaar in de Formule 2 te blijven en goed werk te leveren, maar dat betekent dat er stoeltjes in de F1 vrij zijn en je desondanks blijft zitten zonder ergens te rijden. Het is een beetje zoals de sport is, het kiest meer jou dan dat jij de sport kiest. Als de kans komt, dan pak ik hem. Op dit moment denk ik aan de F2. We zijn erin aanwezig en dat is waar ik mij op richt, maar mijn droom gaat over de F1!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS