Formule 1

Mick Schumacher sluit aan bij junior programma Ferrari: "Ferrari heeft een grote plaats in mijn hart"

Uitgegeven door Bart • 19 januari 2019 15:08 • Print artikel

Mick Schumacher heeft zijn toekomst uitgestippeld door onderdeel uit te gaan maken van het junior programma van Ferrari. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael treedt daarna in de voetsporen van zijn vader die vijf wereldtitels in dienst van Ferrari binnensleepte. Het nieuws is zaterdag officieel bekendgemaakt.

Mick Schumacher


Ferrari heeft de komst bekendgemaakt en naast Schumacher volgen ook Callum Ilott en Giuliano Alesi die ook in de Formule 2 actief zullen zijn en Marcus Armstrong, Robert Schwartzman, Enzo Fittipaldi en Gianluca Petecof.

De nieuwe teambaas Mattia Binotto was in de tijd van Michael Schumacher engineer bij Ferrari. Hij noemt het een logische stap. "Ik ken Mick al vanaf zijn geboorte. Zonder twijfel is zijn komst naar Ferrari een emotionele stap. Maar we hebben hem gekozen vanwege zijn talent en professionele kwaliteiten. Al op jonge leeftijd heeft hij zich weten te onderscheiden."

Schumacher toonde zich zeer blij met zijn overgang naar Ferrari. Zeker gezien de historie van zijn vader die elf jaar voor de Italiaanse renstal reed. "Het mag duidelijk zijn dat Ferrari een grote plaats in mijn hart heeft. Dat is al zo sinds mijn geboorte en geldt ook voor mijn familie. Ik ben zeer blij met deze kans."

Verwacht wordt dat Schumacher tijdens in-season tests in actie zal komen in de F1-auto van Ferrari. Dat zou ook kunnen gebeuren bij de klantenteams Haas en Sauber.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS