Formule 1

Mick Schumacher lijkt op zijn vader: "Dacht dat hij niet echt op Michael leek"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 april 2019 13:04 • Print artikel

Mick Schumacher stapte in Bahrein in de Formule 1-auto van Ferrari. Teambaas Mattia Binotto werkte ook met zijn vader, de legendarische Michael Schumacher. De Zwitser herkende direct de zevenvoudig wereldkampioen in het gedrag van de jonge coureur.

Mick Schumacher Ferrari


“De eerste keer dat ik hem zeg dacht ik niet echt dat hij op Michael leek”, zegt Binotto tegen GP Fans. “Maar de manier waarop hij zicht gedraagt, is behoorlijk vergelijkbaar. De aanpak, de manier waarop hij geïnteresseerd is in de auto, het bespreken van de omstandigheden. Hij kijkt altijd naar de auto’s, spreekt met de monteurs. Dat is zoals zijn vader het deed.” In Bahrein stapt Schumacher voor het eerst in een F1-auto en kreeg de kans om zowel met de Ferrari als de Alfa Romeo te rijden. Er werd enthousiast gereageerd en diverse media spraken al over dat Mick Schumacher Sebastian Vettel zou kunnen vervangen.

De Ferrari-teambaas benadrukt dat de Duitser tijdens de test niet werd beoordeeld op zijn geschiktheid voor de Formule 1. “Belangrijker voor hem is de leerfase. Dag na dag groeit hij in een nieuwe uitdaging in zijn F2-seizoen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS