Formule 1

Mick Schumacher kan wereldkampioen worden: "Enorme hoeveelheid pech gehad"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 oktober 2019 19:06 • Print artikel

Mick Schumacher debuteerde dit jaar in de Formule 2 en reed al in de F1-auto’s van Alfa Romeo en Ferrari. De manager van zijn vader Sabine Kehm gelooft er heilig in dat de jonge Duitser uit het juiste racehout is gesneden om wereldkampioen Formule 1 te worden. “Ik ben er zeker van dat Mick in de Formule 1 gaat komen”, aldus Kehm tegenover Die Welt. “Vroeg of laat gaat het gebeuren en dan hoop natuurlijk het eerste.”

Mick Schumacher


De coureur debuteerde dit jaar in de Formule 2 en zit reeds in het opleidingsprogramma van Ferrari. Volgens de manager van zijn vader gaat er een moment komen dat de jonge Duitser richting de Formule 1 gaat. “Ik heb er vertrouwen in dat hij het in de F1 erg goed gaat doen, omdat hij al fantastisch werk levert”, aldus de manager. “En dan kan ik alleen concluderen dat Mick in staat is om zijn droom om wereldkampioen te worden te realiseren.”

Schumacher is in zijn eerste seizoen in de Formule 2 op de twaalfde plaats geëindigd. Het is geen overtuigend debuut, maar Kehm ziet dat niet als een probleem. “Mick had dit seizoen erg veel pech. Ik voel met hem mee, omdat hij met een enorme hoeveelheid pech moest omgaan. Natuurlijk heeft hij ook nog veel te leren, maar ik denk dat Mick erg goed is in het analyseren van dingen, de juiste lessen leren en dan de aanpassing te maken. Ik geloof echt dat hij wereldkampioen kan worden. Dat is waar hij naar toe werkt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS