Formule 1

Mick Schumacher is het niet eens met Max Verstappen: "Het is een arrogante overweging"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 januari 2022 05:03 • Print artikel

Max Verstappen liet zich wel eens ontvallen dat elke coureur kan winnen in een Mercedes. Volgens de Red Bull-coureur kan 90 procent van de coureurs in het Formule 1-veld winnen met de auto van zijn concurrent. Waarbij de Nederlander benadrukte dat hij niets persoonlijks had tegen Lewis Hamilton en hem zelfs een groot talent vindt. Toch zijn het volgens Mick Schumacher slechts arrogante uitspraken.

Mick_Schumacher_F1_Haas


“Iedereen verdient zijn plek in de Formule 1 en iedereen hier kan goed rijden”, zegt Schumacher over de coureurs in de Formule 1 tegen Corriere dello Sport. “Maar je kunt pas zeggen dat je kan winnen in een Mercedes, als je erin zit. Anders is het een arrogante overweging.”

De Duitser maakte van dichtbij mee toen zijn vader Michael Schumacher bij Mercedes zijn comeback maakte, maar nooit terugkwam op het niveau van zijn dagen bij Ferrari. Hoewel gesteld kan worden dat Mercedes toen nog niet in de dominante periode zat, die men later in Brackley wel kende. Dat is grotendeels ook te wijten aan het technische team van de Zilverenpijlen.

Mick_Schumacher_like_father_like_son_graphic

De andere kant is dat Verstappen het afgelopen jaar in een Red Bull, die toch čcht minder geacht werd dan de Mercedes, de wereldtitel binnenhaalde. De Nederlander was ook heer en meester ten opzichte van zijn teamgenoten. Binnen het team wordt ook gezegd dat de wereldkampioen in staat is om meer uit de auto te halen dan er feitelijk mee mogelijk is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS