Formule 1

Michael Schumacher getransporteerd naar nieuw ziekenhuis in Parijs voor 'geheime behandeling'

Uitgegeven door Peter Vader • 10 september 2019 07:42 • Print artikel

Michael Schumacher is op maandagavond laat in een ziekenhuis in Parijs aangekomen voor een nieuwe "geheime behandeling". De Formule 1-legende, die ruim vijf jaar niet in het openbaar is gezien, werd in afgelopen januari 50 jaar. Maar sinds hij traumatisch hoofdletsel opliep, werd de Duitser in 2013 in een medisch coma geplaatst na een skiongeluk. De zevenvoudig F1-wereldkampioen raakte in december 2013 geblesseerd en is sindsdien enigszins uit de publieke belangstelling verdwenen, vanwege de schaarse updates over zijn toestand.

Michael Schumacher en echtgenote Corinna

Stamceltransfusie
Maandagavond kwam het nieuws naar buiten dat de 50-jarige Duitser naar het Pompidou-ziekenhuis in het zuidoosten van Parijs was gebracht. De Franse krant Le Parisian beweerde dat de F1-legende een stamceltransfusie zal ondergaan. Hij arriveerde blijkbaar op een brancard in het ziekenhuis met een blauwe doek die zijn lichaam en gezicht volledig bedekte. Naar verluidt begint de behandeling op dinsdagochtend, waarbij Schumacher woensdag al terugkeert naar zijn huis in Zwitserland.

Kijkt F1 op TV
De toestand van Schumacher is nog grotendeels onbekend, vanwege het niveau van geheimhouding dat hem en zijn ‘inner circle’ wordt opgelegd, op speciaal verzoek van zijn vrouw, Corinna. De Duitser woont nog steeds in Zwitserland en kijkt blijkbaar naar F1-races op televisie, volgens FIA-president Jean Todt. Eerder dit jaar bevestigde Todt dat hij naar het huis van Schumacher bij het Meer van Genève was gereisd om hem te bezoeken. "Ik ben altijd voorzichtig met dergelijke uitspraken, maar het is waar", vertelde hij Radio Monte-Carlo. “Ik zag de race samen met Michael Schumacher in zijn huis in Zwitserland. Michael is in de beste handen en wordt goed verzorgd in zijn huis. Hij geeft niet op en blijft vechten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS