Formule 1

Michael Masi werd afgezet als Formule 1-racedirecteur maar keert toch weer teug in de racerij

Uitgegeven door Peter Vader • 21 augustus 2022 07:14

Voormalig F1-racedirecteur Michael Masi gaat een nieuwe rol in de autosport op zich nemen nadat hij werd afgezet na de controversiële Abu Dhabi Grand Prix 2021. Hij nam de twijfelachtige beslissing die ervoor zorgde dat in de laatste ronden van de seizoensfinale 2021 Lewis Hamilton geen wereldkampioen werd. Er werd door Mercedes grote druk uitgeoefend om Masi te ontslaan, hetgeen ook gebeurde, ondanks dat de FIA onthulde later dat de Australiër een "menselijke fout" heeft gemaakt. De nieuwe FIA-president Mohammed ben Sulayem suggereerde dat hij open stond om in een of andere hoedanigheid met Masi samen te werken. Er wordt nu gemeld dat de 44-jarige een nieuwe rol op zich zal nemen als voorzitter van het Australische V8 Supercars Championship.

Michael_Masi
Michael Masi

Eerder maakte Masi openbaar hij veel bedreigingen en narigheid ontving op zijn social media. Hij meldde dat hij racistisch werd beledigd door Hamilton-fans en er zelfs een aantal doodsbedreigingen tegen hem en zijn familie gericht waren. Ondanks de controversiële manier waarop het titelgevecht in 2021 werd beslist, zei Mercedes-teambaas Toto Wolff onlangs dat hij gelooft dat Max Verstappen zijn eerste F1-titel wel verdiende. De Oostenrijker benadrukte echter dat hij nog dagelijks nadenkt over het onrecht dat plaatsvond: "Ik denk er elke dag aan, maar ik accepteerde dat Max het kampioenschap won, omdat hij een kampioen is die verdient wat hij heeft gekregen."

Michael_Masi_its_called_a_motor_race

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS