Formule 1

Michael Masi legt uit waarom de aanrijding tussen Leclerc en Verstappen opnieuw onderzocht werd

Uitgegeven door Bart • 14 oktober 2019 10:44 • Print artikel

Kort na de start van de Grand Prix van Japan kwamen Charles Leclerc en Max Verstappen met elkaar in aanraking en dat zou niet veel later leiden tot het uitvallen van de Red Bull-coureur. De stewards zagen het in eerste instantie als een race-incident en besloten om geen onderzoek in te stellen. Later kwamen ze daarop terug en werd er gemeld dat de crash na de race onderzocht zou worden. Pas na de race kreeg de Ferrari-coureur een tijdstraf en twee strafpunten op zijn licentie.

Charles Leclerc


Racedirecteur Michael Masi legt uit waarom de stewards besloten alsnog een onderzoek in te stellen. "Ze kregen nieuw bewijsmateriaal dat eerder niet voor handen was", zegt Masi tegen RaceFans. "De beelden die de stewards tot hun beschikking hadden waren niet overduidelijk om een onderzoek naar Leclerc in te stellen, maar nieuwe beelden gaven een andere kijk op de zaak. Die rechten hebben ze momenteel, dat is een nieuw element en daarom hebben ze de zaak heropend."

Leclerc gaf na afloop zijn fout toe. "Met Max was absoluut mijn fout. Ik zat aan de binnenkant achter Seb en Valtteri en verloor de voorkant een beetje. Daar had ik op moeten reageren, dus ik ben de schuldige voor deze aanrijding."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS