Formule 1

Mercedes wint nu ook in de hitte: “Soms presteer je wel op een band en soms niet”

Uitgegeven door Bart • 7 augustus 2018 11:15 • Print artikel

De overwinning van Lewis Hamilton in Hongarije was een belangrijke in meerdere opzichten. De Brit liep in zijn Mercedes opnieuw iets uit op de Ferrari van Sebastian Vettel. Meer nog is het Duitse team tevreden dat de auto presteert in hete omstandigheden. In het verleden had Mercedes in de hitte veel moeite met de achterbanden. De temperatuur van het asfalt op de Hungaroring liep tijdens de race op naar 57 graden.

Lewis Hamilton


Lewis Hamilton kon een eenstopper doen, omdat hij langer doorreed op zijn ultrasofts in de eerste stint. Volgens teambaas Toto Wolff is het allemaal niet zo zwart-wit en kan het in een volgende hete race zo maar weer anders zijn. “Vrije ruimte als koploper speelt een grote rol”, zegt Wolff tegen Motorsport. “Het is een mysterie waarom je soms wel presteert op een band en soms niet.”

“We beschikken over steeds meer data, we weten meer en kunnen dus ook zaken voorkomen”, zegt Wolff. “We hadden niet gedacht op een hete baan van bijna 60 graden te kunnen winnen. Dat geeft een enorm goed gevoel en draagt bij aan onze prestaties voor de toekomst.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS