Formule 1

Mercedes underdog - Max Verstappen in favorietenrol: "We hebben niet de illusie dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 april 2021 19:23

In Bahrein schreef Mercedes haar eerste overwinning voor het wereldkampioenschap Formule 1 van 2021 op haar naam. Waar Red Bull en Max Verstappen het hele weekend de snelste combinatie leek, trok het team uit Brackley aan het langste eind. Toch lijkt het team van Verstappen de beste kaarten te hebben, tijdens de volgende wedstrijd in Imola. Mercedes-teambaas Toto Wolff duikt dan ook weer graag in de rol van de underdog.

Mercedes F1 Imola preview

“Het 2021 F1-seizoen begon op spectaculaire wijzen”, legt Toto Wolff uit aan GP Fans uit. “Het was een bemoedigende eerste race. Weggaan uit Bahrein met een dubbel podium en hopelijk is het duel tussen ons en Red Bull een teken van wat we dit jaar gaan zien. We hebben dan misschien de eerste ronde gewonnen, maar we hebben niet de illusie dat dit een recht-toe-recht-aan seizoen gaat worden. De auto mist nog snelheid over een enkele ronde en Red Bull lijkt op dit moment een voorsprong te hebben. Wij doen er alles aan om het gat te dichten. Het is een uitdaging waarvan we genieten.”

Toto_Wolff_F1_Mercedes

Afgelopen november wonnen de Zilverenpijlen de Grand Prix in Imola nog, waar dit weekend de volgende race wordt verreden. Toch lijkt Red Bull met Max Verstappen op papier de meerdere te zijn van Mercedes. Met de weinige mogelijkheden van inhaalacties, geeft het team er de voorkeur aan om zich op een snelle ronde in de kwalificatie te richten. “Imola is zo’n historisch en iconisch circuit. Het is een baan waarvan de coureurs, vanwege haar slingerende karakter, hoge snelheid en variëteit aan typen bochten, ècht genieten”, vervolgt de Oostenrijker. “Het is een behoorlijk smalle baan, wat het lastig maakt om in te halen. Dat vraagt meer focus op de strategie en maakt de kwalificatie nog belangrijker.”



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS