Formule 1

Mercedes slaat terug op Paul Ricard, Max Verstappen in de slipstream van Hamilton + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 juni 2021 10:59 • Print artikel

Juist nu hij onder druk staat, vecht Valtteri Bottas voor zijn behoud in de F1. Tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Frankrijk noteerde de Finse Mercedes-rijder de snelste tijd op het Circuit Paul Ricard was voor Valtteri Bottas. De Flying Fin was in een tijd van 1:33.448 te snel voor Lewis Hamilton. Max Verstappen reed de derde tijd van de ochtend. Ferrari leek moeite te hebben in de eerste voorbereiding naar de Grand Prix van Frankrijk.

F1 2021 Max Verstappen


De training werd geopend met een uitstapje van Mick Schumacher terwijl Valtteri Bottas zijn voorvleugel beschadigde door het raken van een kerbstone bij bocht 2. In de eerste 15 minuten van de sessie was Red Bull coureur Max Verstappen de snelste man onder de Franse zon in een tijd van 1:34.139 voor zijn teamgenoot Sergio Perez. Valtteri Bottas positioneerde zich voor Mercedes teamgenoot Lewis Hamilton terwijl Daniel Ricciardo de top 5 afsloot.

Vlak voor het eerste halve uur verstreek kwam Sainz even langs de baan, maar zonder enige gevolgen. Sainz had wel schade aan de banden, dus een rit naar de pits was aangezegd. Op dat moment was het Mercedes dat de boventoon voerde toen Bottas de tijd van Verstappen verbeterde naar 1:33.448. Lewis Hamilton volgde zijn teamgenoot op 0.335 seconden waardoor Verstappen naar P3 zakte.

Een lichte touché met kerbstones zorgde ervoor dat Verstappen zijn snelle ronde afbraak met nog 18 minuten te gaan in de ochtendtraining. De Limburger leek niet echt hinder te ondervinden maar liet toch zijn auto nakijken. Fernando Alonso verbeter zich en ging Lando Norris voorbij om zo P5 over te nemen van de McLaren coureur. De strijd om P5 ging door. Met minder dan 10 minuten te gaan nam Alpine F1-coureur Esteban Ocon P5 over van Daniel Ricciardo.

Terwijl de sessie tot een einde kwam was te zien dat de top 5 dicht bij elkaar lag. Valtteri Bottas sloot af met de snelste tijd in 1:33.448 voor Hamilton. Verstappen bleef steken op P3 met een achterstand van 0.443 seconden op Bottas. Sergio Perez sloot aan op P4 met achter hem Esteban Ocon die 0.881 seconden te kort kwam.

Uitslag VT1 GP Frankrijk

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS