Formule 1

Mercedes overwoog teamorders tijdens Grand Prix van Japan: "Maar we spelen geen teamgenoten tegen elkaar uit"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 oktober 2019 19:41 • Print artikel

SUZUKA - Mercedes-teambaas Toto Wolff zei dat het fifty fifty was of Lewis Hamilton naar binnen moest komen voor een tweede pitstop tijdens de Grand Prix van Japan. Hamilton nam de leiding van de race over van Bottas nadat de Fin Bottas een tweede pitstop had gemaakt. Hoewel de regels Hamilton niet verplichtten opnieuw binnen te komen koos Mercedes ervoor om hem naar binnen te halen waardoor hij achter Bottas en Sebastian Vettel, die ook twee keer hadden gestopt, terechtkwam.

Lewis Hamilton Grand Prix Japan Mercedes


Wolff bevestigt dat het team serieus overwoog Hamilton buiten te laten, maar een eenstopstrategie zou hem niet aan de zege geholpen hebben. "Het was lastig", zei Wolff. "Er waren veel lastige beslissingen deze race. De start was het beslissende moment van de race. Met Lewis op de derde plaats viel hij een beetje tussen de wal en het schip."

"Als je eenmaal aan de leiding rijdt, moet je je positie beschermen. Als je derde bent, kun je meer risico's nemen. We kozen ervoor Valtteri's leidende positie te beschermen. Dus het was altijd duidelijk dat we op Valtteri inzetten. We spelen geen teamgenoten tegen elkaar uit met een racestrategie. Dan moet je ook zeker kunnen zijn van de tweede plaats."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS