Formule 1

Mercedes over de Red Bull F1-motor: "Een gewaagde strategie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 september 2022 19:34 • Print artikel

Lange tijd leek het erop dat Porsche de krachten met Red Bull ging bundelen in de Formule 1. De samenwerking tussen de twee bedrijven kwam echter niet tot stand, waardoor het F1-team van Milton Keynes vanaf 2026 zelfstandig het chassis en de motor gaat bouwen. Een gewaagde stap volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Toto Wolff

“Ik denk dat het een gedurfde strategie is”, aldus Wolff over het motorproject van Red Bull, tegen het Amerikaanse Motorsport. “Zelfvoorzienend zijn is een duidelijk scenario wat Red Bull altijd heeft willen bereiken, het hebben van hun eigen krachtbron, niet afhankelijk zijn van één of andere OEM. En daar gaan we dan. Dat is de strategie die ze uitgelegd hebben. En we gaan zien wat er in ’26, ’27 en ’28 gebeurt. Het mag duidelijk zijn dat de richting ingezet is en ik ga niet tot in detail erbij betrokken raken of Porsche zich er bijvoegt om de motor te ‘badgen’ of dat Honda de motor gaat badgen. Het is duidelijk zonde voor mij als Mercedes-persoon, het is zonde dat we niet met Porsche kunnen vechten. Porsche/Red Bull had een mega instap geweest. Een groot merk. En dat werkte niet, door redenen die onbekend zijn voor mij. Het zou echt gaaf zijn geweest voor de F1 en voor iedereen in zijn algemeenheid, als ze de krachten gebundeld hadden voor de attractiviteit van de sport.”

Volgens de Oostenrijker kan Porsche namelijk veel toevoegen aan de sport. “Iedere grote onderneming - zeker een autofabrikant, maar niet alleen autobedrijven, omdat Red Bull er ook behoorlijk goed in is - die niet alleen een raceteam koopt en grote bedragen investeert om het te runnen, maar ook investeert in activering, daar profiteert de F1 van. En als een merk als Porsche, dat bekend is over de hele wereld, hun marketing dollars inzet in de activering van de F1, dan gaan we daar allemaal van profiteren en ik denk dat dat een belangrijk onderdeel is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS