Formule 1

Mercedes ontkent vertrek uit de Formule 1, Wolff geeft tekst en uitleg: "Het staat volledig los van..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 mei 2019 12:58 • Print artikel

Mercedes behaalt al jaren op rij zowel de constructeurs- als de rijderstitel in de Formule 1. Er valt dus niet veel meer te winnen voor het team. De geruchten over een vertrek gonzen dan ook door de F1-paddock. Teambaas Toto Wolff ontkent echter een vertrek van het Duitse team. “Nee, we zijn op dit moment volledig toegewijd aan de Formule 1”, ontkent Wolff de geruchten over vertrek van Mercedes, tegenover Bild. “Het is een platform dat erg goed voor ons werkt. Het merk profiteert van het vechten voor overwinningen en het kampioenschap. Het heeft het merk een boost en energie gegeven en geeft een zekere emotie.”

Hegemonie Mercedes in F1

Mercedes stapt volgend jaar wel in de Formule E, de volledige elektrische klasse. Elektrische mobiliteit lijkt de toekomst te hebben. “Het staat volledig los van de Formule 1”, stelt de Oostenrijker. “In de Formule 1 hebben we de meest efficiënte en krachtige hybride motor die er bestaat, met een energie-efficiency van meer dan 50 procent. Er is geen motor in de wereld zoals deze. Het is aan ons om dat nog beter te communiceren.”

Ondanks de geruchten dat de komende Daimler-directeur Ola Kallenius, waarmee Wolff niet zou kunnen opschieten, snel start, stelt hij dat de directie van het merk met de driepuntige ster het F1-team volledig ondersteund. “We hebben de best mogelijke situatie, omdat ze ons het volledige vertrouwen geven in het werk dat we voor hen doen”, vertelde de teambaas. “Het feit dat we een Daimler-bestuurslid in ons teammanagement hebben, maakt ons erg sterk en in staat om te handelen. Met Ola Kallenius, met Markus Shafer, die het overneemt van Ola, of met Dieter Zetsche, spreek ik elk raceweekend alle zaken door. Over waarom we bepaalde beslissingen genomen hebben, wat we verknald hebben of wat we juist goed deden. Het hele team voelt en waardeert de ondersteuning van het bestuur.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS