Formule 1

Mercedes net als in de Formule 1, ook dominant in F1 Pro Series: Leigh pakt leiding, Bono Huis vierde + VIDEO

Uitgegeven door Stefan Kerk • 11 oktober 2018 13:20 • Print artikel

Het eSports team van Mercedes kan met tevredenheid terugkijken naar de eerste ronde van de F1 Pro Series. Het team zag Brendon Leigh twee races winnen en de leiding in het kampioenschap pakken. Ook teamgenoot Daniel Bereznay deed het goed en staat tweede. Bono Huis eindigde in alle drie de races in de punten en staat vierde.

Brendon Leigh won vorig jaar al de eSports-titel en lijkt dit jaar precies hetzelfde te doen.

Race 1 werd verreden op het circuit van Albert Park, Melbourne. Leigh vertrok van pole en won de race, kort gevolgd door Bereznay, die vervolgens werd teruggezet naar P6 na te snel door de pits te zijn gereden. Het podium werd afgerond door Tino Naukkarainen (Williams) en Joni Tormala (Red Bull). Bono Huis kende een wat moeilijke race, maar finishte op P10.

In race 2, die verreden werd op het circuit van Shanghai, vertrok Bereznay van pole en bleef ook lang aan de leiding rijden, maar na de pitstops kwam Leigh snel dichterbij. De Brit nam vervolgens de leiding in de race over en gaf hem niet meer af. Bereznay werd nog wel tweede en Marcel Kiefer (Force India) werd derde. Bono Huis reed zich knap naar voren, van P14 naar P6. Van der Wal reed ook in race 2, maar viel halverwege de race uit.

Race 3, op het circuit van Baku, werd de spannendste race van de avond. Leigh ging aan de leiding toen hij de laatste sector van de laatste ronde in ging, maar miste de apex richting het rechte stuk en zag Frederik Rasmussen (Toro Rosso) aan zich voorbij gaan. Daniel Bereznay probeerde eerder in de ronde Rasmussen nog in te halen, maar moest genoegen nemen met plaats 3. Bono Huis kende een sterke race en werd vijfde. Van der Wal haalde zijn eerste punten met een zevende plaats.

Brandon Leigh gaat na de eerste ronde aan de leiding, met twee overwinningen en een tweede plaats, gevolgd door teamgenoot Bereznay. Huis staat in de stand vierde. Mercedes staat logischer wijs aan de leiding in het teamklassement.100% Auto LIVE in Rotterdam Ahoy


Profiteer van korting via RaceXpress met entreekaarten in voorverkoop 100% Auto Live
Voor 100% Auto Live op 13 en 14 oktober in Rotterdam Ahoy zijn tickets verkrijgbaar via Ticketmaster.nl. De kaarten zijn eenmalig geldig voor zaterdag óf zondag. De entreekaarten zijn in de voorverkoop te bestellen. Speciaal voor de lezers van RaceXpress zijn de kaarten €15,-. Aan de deur wordt de prijs € 18,50. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree, mits onder begeleiding.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS