Formule 1

Mercedes nam verschillende scenario's door voor de GP op Austin: "We hadden een plan, maar.."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 22 oktober 2018 20:11 • Print artikel

Lewis Hamilton kon in Austin het kampioenschap binnen halen, maar zag na een tweestopper geen kans om de race te winnen. De Brit werd uiteindelijk derde en moet in Mexico de wereldtitel binnen gaan halen. Mercedes had geen speciale strategie voor Hamilton bedacht, ondanks dat de wereldtitel binnen handbereik was.


Dat verklaarde Hamilton tijdens de persconferentie na de race: “Het is niet dat het team de race anders ging benaderen. We hadden een plan voor de race, maar de bandenslijtage was erg groot op deze baan en dat zorgde ervoor dat we twee keer moesten stoppen. Natuurlijk hebben we wel verschillende scenario’s doorgenomen, maar dat is niet anders dan tijdens andere races.”

Toch denkt Hamilton dat het starten op de supersoft de verkeerde keuze was: “Ik denk dat het niet de juiste band was om op te starten. We zagen in Oostenrijk ook al dat het verschil met de ultrasoft tijdens de start erg groot kan zijn. Nu haalde Kimi ons in en moesten we grond goed maken. We hebben een lesje geleerd hieruit. We werden uiteindelijk toch derde en het was een degelijk weekend voor ons.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS