Formule 1

Mercedes legt uit waarom Valtteri Bottas niet aan de kant ging voor Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bart • 15 mei 2021 06:38 • Print artikel

In de Spaanse Grand Prix viel op dat Valtteri Bottas zijn positie niet makkelijk aan teamgenoot Lewis Hamilton af wilde staan. "Ik race niet in de Formule 1 om anderen voor te laten", was zijn verweer na afloop. Nu heeft hoofd engineer Andrew Shovlin op het voorval gereageerd. Ondanks de teamorders aan de Fin verwijt hij hem niets.

Valtteri Bottas


"Valtteri rijdt zijn eigen race en hij moest een gat creŰren richting Charles Leclerc", zo zegt Shovlin in zijn debrief op de site van het team over de actie tussen Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. De Brit won uiteindelijk voor Max Verstappen en Bottas bleef Charles Leclerc voor. "De rondetijden van Leclerc waren bijna gelijk aan die van Valtteri, die op oudere en iets versleten banden reed."

"Valtteri reed zo snel als hij kon op het moment dat hij de opdracht kreeg om Lewis voorbij te laten. Hij had hem makkelijker voorbij gelaten als Lewis een ronde eerder binnen DRS-afstand zat. Nu was het verschil 1.01 seconden en kreeg Lewis geen DRS. Anders had de inhaalactie op het rechte stuk gekund. Als Valtteri meteen aan de kant was gegaan, had hij onnodig twee seconden verloren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS