Formule 1

Mercedes laat Mexico, waar Verstappen won, achter zich en jaagt op titel bij de constructeurs

Uitgegeven door Stefan Kerk • 7 november 2018 18:03 • Print artikel

Mercedes kende een niet al te best weekend in Mexico, maar zag ondanks dat Max Verstappen won, Lewis Hamilton wel wereldkampioen worden. Dat weekend was er één met twee gezichten. Toto Wolff hoopt dan ook dat de Grand Prix in Mexico er één wordt met alleen maar positieve punten.

Toto Wolff

Het doel voor Mercedes in Brazilië is volgens de teambaas dan ook een overwinning én het binnenhalen van de constructeurstitel: “We moeten leren van de fouten die we in Mexico maakten en die omzetten in een voordeel hier in Sao Paolo.”

De titel is nog geen zekerheidje voor de Oostenrijker: “We gaan veel strijd krijgen hier in Brazilië. We hebben in de laatste twee races punten verloren op Ferrari, ondanks dat de prestaties van onze bolide beter zouden moeten zijn. We zijn dus op onze hoede. Nu is het moment om met onze beide voeten op de grond te blijven staan en ons volledig te focussen op het werk dit weekend.”

Wollf heeft in ieder geval vertrouwen dat zijn coureurs alles gaan geven: “Beiden willen een goed einde van hun seizoen hebben en ze zullen beiden er dus vol voor gaan. Wij als team willen in de laatste twee races het niveau laten zien waarmee we kampioen zijn geworden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS