Formule 1

Mercedes laat er nog eens een licht op schijnen...

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 mei 2018 15:32 • Print artikel

Veel teams gebruikten de In-season test zoals die afgelopen dagen gehouden werd in Barcelona om experimentele onderdelen te gebruiken met het oog op de toekomstige ontwerpen van de F1-bolides. Dat is precies wat Mercedes dinsdag ook deed, echter nu op verzoek van de FIA. De oplettende toeschouwer zag Lewis Hamilton uit de pitbox komen in een Zilverpijl met aangepaste achtervleugel waar twee rode achterlichten in de wingendplates verwerkt waren.

Formule 1 2018 Mercedes


Naar het schijnt heeft de FIA het Mercedes team verzocht om de nieuwe lichten te testen, die extra zijn toegevoegd aan het bestaande achterlicht in het midden van de achterpartij van de F1-bolide van het Duitse team. De lampen moeten het zicht verbeteren voor de coureurs onder natte omstandigheden.

Volgens Artikel 22.12 van het sportieve reglement moet het achterlicht ten alle tijden branden als er intermediate banden of regenbanden gebruikt worden. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya waren de omstandigheden zonnig en warm en niet ideaal voor testen, maar de informatie omtrent de functionaliteit kon toch worden verzameld. Mocht de FIA besluiten om de extra verlichting in gebruik te nemen dan zal dat niet eerder zijn dan op zijn vroegst in het volgende seizoen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS