Formule 1

Mercedes kijkt uit naar terugkeer naar normale circuits: "We doen het hier altijd goed"

Uitgegeven door Bart • 18 juni 2021 09:08 • Print artikel

Mercedes wil in Frankrijk de frustraties van twee stratencircuits wegspoelen. In Monaco wist alleen Lewis Hamilton een schamele zevende plaats te noteren en in Bakoe scoorde het team zelfs helemaal geen punten. De twee stratencircuits zijn races op zich en volgens teambaas Toto Wolff moet de terugkeer naar de normale circuits ervoor zorgen dat Mercedes er weer vooraan bijzit.

Toto Wolff


"We komen van twee stratencircuits die totaal niet bij onze auto passen", aldus Wolff in zijn racepreview. "We wisten dat het daar moeilijk zou worden en dan is het teleurstellend dat we een podiumplaats en een zege door onze eigen fouten hebben weggegeven. Die frustratie laat zien hoe hoog de lat ligt en wat ons drijft om steeds beter te willen worden."

"In Monaco en Bakoe wist telkens slechts één auto de kracht van de auto goed te benutten. Valtteri deed dat in Monaco en Lewis in Bakoe. In zo'n intense titelstrijd moeten we een auto afleveren die in iedere race door beide coureurs op de limiet gereden kan worden."

Wolff richt zijn hoop op de traditionele circuits. "Hopelijk brengt ons dat meer geluk. Paul Ricard is een circuit dat ons goed ligt. We doen het hier altijd goed. Het circuit heeft veel verschillende soorten bochten die de auto flink gaan testen. Het wordt een interessante uitdaging om de auto goed af te stellen."

Ondanks de kleine achterstand op Red Bull en Max Verstappen maakt Wolff zich nog niet druk. "We zijn pas zes races onderweg en er is nog een lange weg te gaan. Het zit allemaal heel dicht bij elkaar en dat zal voorlopig niet veranderen. We nemen onze ervaringen van de laatste weken mee naar dit weekend en willen met beide auto's goede punten scoren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS