Formule 1

Mercedes in 'zesde versnelling' onthult doorbraak voor W15

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 mei 2024 10:43

Mercedes heeft vastgesteld 'waarom' het moeite heeft om goede rondetijden uit de W15 te halen. Teambaas Toto Wolff zegt dat de Duitse equipe in de 'zesde versnelling' zit om upgrades naar het circuit te brengen om de problemen met de auto op te lossen. Hoewel de voormalige wereldkampioen F1 de auto in de winter verder heeft doorontwikkeld en de principes die de basis vormden voor zijn vorige zero pod-concept heeft gewist, heeft de gloednieuwe W15 nog niet aan de verwachtingen voldaan.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Toto Wolff, die graag Max Verstappen wil binnen hengelen, heeft te maken met een inconsistente auto die tussen de sessies door wisselende prestaties levert. Hij zegt dat het nu 'duidelijk' is waar en waarom Mercedes het moeilijk heeft. Zijn technische team werkt er hard aan om upgrades op de baan te brengen om die problemen op te lossen.

"We begrijpen veel beter wat er nodig is om de auto beter te laten presteren, omdat nu duidelijk is wat de auto doet en waarom we ermee worstelen”, zei hij. "In de Formule 1 kun je de ontwikkeling versnellen en wij zijn er helemaal klaar voor. Het ontwerpbureau is er helemaal klaar voor. De productie is er helemaal klaar voor."

"De rest heeft goed werk geleverd. Alle fabrieken staan in de zesde versnelling om dingen op de auto aan te brengen die volgens ons erg nuttig kunnen zijn. We weten wat we doen. Voor wat betreft wat ze op de auto aanbrengen, dat kun je niet echt overhaasten, want je moet op het punt komen waarop je zegt: nu is het goed om in productie te worden genomen. Zodra dat onderdeel er is moeten exemplaren ervan worden gesorteerd. Dus dit is een kwestie van vele weken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS