Formule 1

Mercedes: "In Suzuka komen er wat updates aan, maar we moeten de koppen bij elkaar steken om..."

Uitgegeven door Bart • 4 oktober 2019 15:00 • Print artikel

Het team van Mercedes reed in Sochi voor het eerst in maanden een 1-2 over de finishlijn. Daarbij dient gezegd te worden dat het Duitse team geholpen werd door het uitvallen van Sebastian Vettel en geluk had met de safety cars. Kijkend naar de snelheid moesten Lewis Hamilton en Valtteri Bottas het afleggen tegen de Ferrari's. Teambaas Toto Wolff weet dat maar al te goed, maar geeft ook aan de resultaten voor zich spreken.

Ferrari Mercedes


"De punten worden op zondag verdeeld en niet op zaterdag", zegt de Oostenrijker tegen The Checkered Flag. "Sochi laat zien dat alleen de zondag telt. Het heeft ook bewezen dat je nooit moet opgeven. We hebben het voor elkaar gekregen om een 1-2 naar huis te brengen zonder het snelste pakket te hebben. Dat geeft een speciaal gevoel."

Beide Mercedessen begonnen de race op medium band, konden langer doorrijden in hun eerste stint en profiteerden daardoor optimaal van de safety cars. "Dat was een van de redenen dat we een langere eerste stint konden rijden. Daardoor hadden we een voordeel over Ferrari die hun pitstop al gemaakt hadden. Bovendien konden wij daardoor in de tweede stint de rode band gebruiken."

Wolff geeft de strijd niet op om het snelste pakket aan de start van iedere Grand Prix te krijgen. "We moeten niet uit het oog verliezen dat we op dit moment niet het snelste pakket hebben. In Suzuka komen er wat updates aan, maar we moeten de koppen bij elkaar steken om het maximale uit de auto te halen. Hier moeten we ook weer sterker van worden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS