Formule 1

Mercedes-crew krijgt pistool tegen hoofd gericht bij overval! Zorgen rond Interlagos: "Zo onthutsend"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 november 2017 07:58 • Print artikel

SAO PAULO - Volgens Lewis Hamilton zijn leden van zijn team Mercedes overvallen en hebben daarbij een pistool tegen hun hoofd had gehad toen zij vrijdag het circuit van Interlagos in Sao Paulo verlieten. "Dit is zo onthutsend om te horen", tweette de wereldkampioen. "Bid alsjeblieft voor mijn jongens die hier vandaag als professionals op het circuit weer aanwezig zijn, ook al zijn ze ontdaan."

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix Brazilië


"We kunnen bevestigen dat een minibus van het team is beroofd onder bedreiging van een pistool bij het verlaten van het circuit", aldus een woordvoerder van Mercedes. "Waardevolle zaken werden gestolen, maar iedereen is veilig en ongedeerd."

Leden van het Williams-team en marshals van de FIA werden ook het doelwit van overvallers, zo tweette hoofd-Formule 1-journalist van de BBC Andrew Benson op zaterdag.

Het is bekend dat dit soort geweld een risico vormt voor Formule 1-teams in Sao Paulo en rond het circuit van Interlagos, waarbij coureurs met politieagenten en in gepantserde auto's van en naar hun hotels reizen. De Brit Jenson Button was in 2010 het slachtoffer van een gewapende overval. "Dit gebeurt hier elk jaar. F1 en de teams moeten meer doen, er is geen excuus", tweette Hamilton.

De roofoverval is niet de eerste waarbij Mercedes in Latijns-Amerika betrokken is bij een F1-evenement. Een teamlid werd in 2016 in vergelijkbare omstandigheden overvallen tijdens de Mexicaanse Grand Prix.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS