Formule 1

Melvin de Groot en Michael Bleekemolen naar podium in Brands Hatch

Uitgegeven door Bart • 10 juni 2024 09:35

Team Bleekemolen heeft in de derde ronde van de NASCAR Whelen Euro Series in Brands Hatch meerdere podiums behaald. Melvin de Groot eindige in het Legends-klassement in de eerste race op de tweede plaats en won ondanks een late lekke band de tweede race bij de Legends. In hetzelfde klassement reed Michael Bleekemolen naar de vierde en tweede plaats. Bij de rookies was er in de tweede race een derde plaats van Reza Sardeha.

Melvin de Groot Michael Bleekemolen


In de EuroNASCAR Pro werd het niet het weekend van Sebastiaan Bleekemolen die de races op P10 en P9 eindigde. "Het was toch weer een moeilijk weekend, we kregen de auto niet goed onder controle. We hebben heel veel geprobeerd en ik heb het maximale uit de races gehaald, maar we liepen een beetje achter de feiten aan."

"Uiteindelijk hadden we op zondag de goede setup gevonden en dat zag je ook terug in de EuroNASCAR 2, maar het duurde helaas te lang. We misten Marc Goossens dit weekend om de auto's klaar te stomen voor de kwalificatie en die is in Brands Hatch heel belangrijk. Zeker in de tweede race ging het heel goed. Reza werd knap derde bij de rookies en Melvin en mijn vader reden ook sterk. Melvin lag op koers voor het algemene podium, maar kwam in aanraking met Patrick Schober en schoot rechtdoor. Ondanks een lekke band kon hij toch nog de finish halen. Dat was jammer, want hij reed een mega sterke race."

Sebastiaan Bleekemolen


Michael Bleekemolen liet fraaie inhaalraces zien in Brands Hatch en pakte de extra punten voor de meeste inhaalacties. "We hadden wat problemen met de auto, maar zeker de laatste race ging goed. In de eerste race klom ik van P20 naar P11 en in de tweede race van P19 naar P7."

Michael Bleekemolen


Eind deze maand komt de Europese NASCAR naar Nederland voor een spektakel op Raceway Venray. Sebastiaan Bleekemolen kijkt er al naar uit. "Het is onze thuisrace. Het wordt super spannend, een kort en uitdagend baantje. We hebben veel oval-ervaring in ons team en hopen daar een goede setup te vinden. Het is compleet anders rijden dan tijdens andere races. De EuroNASCAR 2 rijdt daar op zaterdag en de EuroNASCAR Pro rijdt op zondag."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS