Formule 1

Meer malaise voor Williams! Rob Smedley verlaat het team: "Ze hebben genoeg talent"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 5 november 2018 10:54 • Print artikel

Rob Smedley verlaat na dit seizoen Williams. De Britse hoofd-engineer stapte in 2014 over van Ferrari en kende gemengde successen met het Britse team. Toch denkt de Brit dat hij een nieuwe carrièrestap moet gaan maken. Waar Smedley na dit seizoen aan de gang gaat is nog niet bekend.

Rob Smedley

Dit seizoen kent het team behoorlijk wat problemen. De wagen presteert ondermaats en het team bezet de ook de laatste plaats in de constructeursstand, met slechts 7 punten. Het team verloor eerder dit jaar ook al Dirk de Beer (hoofd aerodynamica) en Ed Wood (Hoofd Design).

Smedley kijkt terug op een goede tijd, dat liet hij weten aan Autosport: “Ik heb van mijn tijd bij Williams genoten. Het team heeft een grote verandering ondergaan in de tijd dat ik hier nu zit en het was geweldig om daar een deel van te zijn. Williams is een speciaal team in de Formule 1 en ze hebben genoeg talent binnen het team om het in de toekomst beter te doen. Williams houdt een speciaal plekje in mijn hart. Ik ga nu eerst wat tijd doorbrengen met mijn familie, voordat ik een beslissing maak over mijn toekomst.”

Teambaas Claire Williams bedankt Smedley voor wat hij gedaan heeft voor het team: “Het was een genot om met hem samen te werken. We gaan hem missen bij het team. Hij kwam bij ons toen we in een dip zaten. Hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan het team. We begrijpen zijn beslissing om even wat tijd voor zich eigen te hebben en wensen hem al het beste voor in de toekomst. Ook willen we hem bedanken voor de tijd, passie en vechtlust die hij gegeven heeft aan het team.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS