Formule 1

Meer Formule 1-coureurs willen Fernando Alonso achterna: "Ik ben echt nieuwsgierig!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 mei 2018 10:10 • Print artikel

Formule 1-coureur Kevin Magnussen wil graag in de voetsporen van Fernando Alonso treden en ook deelnemen aan de Indy 500. “Oval racing is een aspect van het racen dat ik nog nooit geprobeerd heb, maar ik wil het wčl graag proberen”, zei de Haas-coureur. “Ik ben čcht nieuwsgierig naar hoe het voelt om te racen op een oval. Het is iets wat ik op een dag wil proberen. Natuurlijk is de Indy 500 een ongelofelijke race, net zoals de F1 in Monaco en de 24U van Le Mans. Het is één van de drie grootste races die er zijn. Het zou ongelooflijk zijn om aan alle drie deel te nemen. Of ik ooit de kans krijg of niet, dat weet ik niet, maar ik hoop echt dat ik een kans ga krijgen.”

Kevin Magnussen

Het is overigens niet de enige race die Magnussen op zijn verlanglijstje heeft staan, hij zou meer klassieke races uit de jaren ’60 willen doen. “Er zijn er veel die ik graag zou willen rijden”, zei de Haas F1-coureur. “Dingen waren toen nieuw en mensen ontdekten dingen. Het was niet zo gecompliceerd als nu. De auto’s uit de jaren ’60 waren behoorlijk simpel. Ik denk dat je als coureur echt vaardig moest zijn om een groot verschil te maken. Als nu je vloer beschadigd is, heb je al geen kans meer. Je kunt niet vechten, je doet niet meer mee in de race. Als een klein deel van je auto faalt, dan ben je klaar, dat was het dan... Je kunt net zo vaardig als iedereen zijn, je hebt gewoonweg geen kans. Dat is frustrerend.”

Toch denkt Magnussen dat er niet veel voor de moderne F1 te leren is van het verleden. “We kunnen niet terug”, zei de Deen. “We gaan niet alle dingen die we geleerd hebben vergeten. De technologie is zo vooruit gegaan, dat we niet terug kunnen. De technologie en de kennis is er, dus de auto’s gaan nooit meer zo zijn als ze in de jaren ’60 waren. Het zou niet goed zijn om het terug naar die tijd te dwingen, omdat ik denk dat het gewoon niet mogelijk is. Maar ze zijn wel heel mooi.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS